Forsåker

2019 Sep 04

Positivt besked för Forsåker efter markundersökningar

Efter omfattande undersökningar av mark och byggnader i Forsåkerområdet har nu ett positivt besked landat att marken är godkänd efter saneringsåtgärder. Under saneringen kommer förorenat material i området tas bort och ersättas med annat material som är bättre för människor, djur och natur.
Läs mer
2019 Jun 26

Reportage: Anna om Stenladans café & butik

Sommaren står runt hörnet och dagarna är evigt ljusa. När vi går förbi Stenladans Café brukar vi se människor som förenas i glädje över en fika. Den ruffa miljön är en del av charmen men även en anledning till att caféet kommer upphöra efter sommaren. Vi passade på att ta en pratstund med Anna som berättar om planerna inför sommaren och hösten.
Läs mer
2019 Jun 04

Snart ses vi!

Vi tycker det är härligt att träffas, det personliga mötet är svårslaget. I mans hade vi möjlighet att få äta kvällsmat med ett gäng personer som alla bor i området runt Forsåker. Under kvällen fick vi höra hur tankarna och funderingarna går kring projektet. Tillsammans lyfte vi fördelar och farhågor kring projektet samt hur vi ska arbeta för att involvera och informera närboende. Vi fick bra samtal och värdefull input som ligger till grund till Feedback Forsåker, vårt dialogarbete. Under hösten så bjuder vi in till Forsåkerträffar, se datum här!
Läs mer
2019 May 16

Nu tar Mölndala ett krafttag inför genomförandefas

  Mölndala Fastighets AB befinner sig i en expansiv fas när byggnationen av bostäder, arbetsplatser, infrastruktur och omvandling av flera unika industribyggnader närmar sig ett genomförande. Inför detta spännande skede har bolaget gjort en organisationssatsning genom att öka antalet anställda från sju till elva personer under våren.
Läs mer
2019 May 06

Grönt ljus för ombyggnation av Mölndalsån i Forsåker

Förslaget om att bygga om Mölndalsån i Forsåker har nu godkänts av Mark- och miljödomstolen. Ett positivt beslut för hela området som bland annat kommer innebära goda förutsättningar för att tillgodose natur- och djurliv.
Läs mer
SIDA 1 AV 16 << Första 1 2 3 4 5 ... >> Sista >>